Sok kiwi, jabłko, limonka

Ostatnio poranną kawę stopniowo zaczęłam zastępować szklanką świeżego soku, ponieważ łyk takiego soku to naturalna dawka witamin oraz energii na początek dnia.

Składniki:

2 kg kiwi
limonka
2 słodkie jabłka
obrany plasterek imbiru
obrany plasterek kurkumy

Wykonanie:

Imbir i kurkumę namaczamy w wodzie mineralnej.
Kiwi i limonkę obieramy. Owoce kroimy na kawałki, tak by się zmieściły w sokowirówce/wyciskarce. Do wyciskarki wkładamy owoce, oraz dodajemy imbir i kurkumę, razem z wodą.
Sok najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu, ale spokojnie jak coś nam zostanie można przechować go przez 1-2 dni w lodówce.
Sok jest bardzo orzeźwiający i kwaskowy dlatego jak ktoś woli słodkie smaki, może dosłodzić miodem lub syropem: kokosowym z agawy lub innym.

Komentarze

Popularne posty