Mieszanka orzechów
Słodka orzechowa przekąska.
100 g orzechów włoskich
100 g migdałów
100 g orzechów laskowych
4 łyżki miodu
łyżka masła
pół łyżeczki drobnej soli morskiej
Orzechy wylewamy na pergamin i za pomocą silikonowej szpatułki ostrożnie rozkładamy, orzechy powinny być luźno rozłożone na papierze. Odkładamy do wystygnięcia.
Wystudzone orzechy przekładamy do miseczki i chrupiemy ze smakiem.
Składniki:
100 g nerkowców100 g orzechów włoskich
100 g migdałów
100 g orzechów laskowych
4 łyżki miodu
łyżka masła
pół łyżeczki drobnej soli morskiej
Wykonanie:
Na suchą patelnię wsypujemy orzechy i sól. Orzechy prażymy, do podprażonych orzechów wlewamy miód i chwilę karmelizujemy na koniec dodajemy masło.Orzechy wylewamy na pergamin i za pomocą silikonowej szpatułki ostrożnie rozkładamy, orzechy powinny być luźno rozłożone na papierze. Odkładamy do wystygnięcia.
Wystudzone orzechy przekładamy do miseczki i chrupiemy ze smakiem.
Komentarze
Prześlij komentarz