Zupa kurkowa z szafranem
Klasyczna zupa kurkowa, której smak, zapach, a przede wszystkim kolor został wzmocniony dzięki szczypcie szafranu. Smak jest wyjątkowy, gdyż warzywa i grzyby poddusiłam na prawdziwym wiejskim maśle, a samą zupę podprawiłam wiejską kwaśną śmietaną.
2 ziemniaki
250 g mini marchewek
marchewka żółta
cebula
pokruszone 2 ziela angielskie
2 liście laurowe
sól
pieprz kolorowy
szczypta szafranu
łyżka masła, najlepiej wiejskiego
4-5 łyżek kwaśnej wiejskiej śmietany
natka pietruszki do posypania
Składniki:
500 g kurek2 ziemniaki
250 g mini marchewek
marchewka żółta
cebula
pokruszone 2 ziela angielskie
2 liście laurowe
sól
pieprz kolorowy
szczypta szafranu
łyżka masła, najlepiej wiejskiego
4-5 łyżek kwaśnej wiejskiej śmietany
natka pietruszki do posypania
Komentarze
Prześlij komentarz