Roladki z kurczaka nadziewane kolorową papryką i salami

Uwielbiam roladki z piersi kurczaka ponieważ: robi się je ekspresowo, można nadziać je praktycznie wszystkim, apetycznie wyglądają a co najważniejsze są pyszne.

Składniki:

2 piersi kurczaka
4 plasterki salami w pikantnej posypce
kawałek papryki: żółtej, czerwonej i zielonej
mała cebula cukrówka
sól morska
pieprz czarny
mąka krupczatka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem.
Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.

Warzywa owijamy w plasterki salami.

Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na  głębokim tłuszczu.

Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Popularne posty