Roladki z kurczaka nadziewane kolorową papryką i salami
Uwielbiam roladki z piersi kurczaka ponieważ: robi się je ekspresowo, można nadziać je praktycznie wszystkim, apetycznie wyglądają a co najważniejsze są pyszne.
4 plasterki salami w pikantnej posypce
kawałek papryki: żółtej, czerwonej i zielonej
mała cebula cukrówka
sól morska
pieprz czarny
mąka krupczatka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.
Warzywa owijamy w plasterki salami.
Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
2 piersi kurczaka4 plasterki salami w pikantnej posypce
kawałek papryki: żółtej, czerwonej i zielonej
mała cebula cukrówka
sól morska
pieprz czarny
mąka krupczatka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie:
Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem.Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.
Warzywa owijamy w plasterki salami.
Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz