Twarożek z łososiem jurajskim
Uwielbiam ryby i często goszczą na moim stole. Ostatnio szczególnie przypadł mi do smaku łosoś jurajski, którego przygotowuję na różne sposoby, a z resztek robię pasty lub sałatki.
300 g wędzonego na gorąco łososia jurajskiego, użyłam wędzonego domowym sposobem na herbacie(przepis)
300 g białego sera
3-4 łyżki mleka lub wiejskiej śmietanki
2 dymki ze szczypiorkiem
sól morska
pieprz kolorowy
sok i skórka z cytryny
Do łososia dodajemy pokruszony ser, posiekaną dymkę razem ze szczypiorkiem oraz śmietankę. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
300 g białego sera
3-4 łyżki mleka lub wiejskiej śmietanki
2 dymki ze szczypiorkiem
sól morska
pieprz kolorowy
sok i skórka z cytryny
Wykonanie:
Rybę obieramy ze skóry i ości, dzielimy na kawałki. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy startą skórką cytrynową.Do łososia dodajemy pokruszony ser, posiekaną dymkę razem ze szczypiorkiem oraz śmietankę. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz