Suszone ziarna papai
Papaja to bardzo smaczny owoc egzotyczny, który nam daje wiele możliwości. Możemy używać go do sałatek, jogurtów, koktajli, jak także do dań mięsnych.
Zarówno nasiona papai, jak i owoc są bogate w błonnik, wapń, fosfor, żelazo, papainę, witaminy B1 i B3. W szczególny sposób poprawia to pracę jelit i wzmacnia układ odpornościowy.
W środku papaja ma dosyć dużo czarnych ziarenek, o pikantnym i dosyć intensywnym smaku, które również warto wykorzystać - można ich użyć jako dodatek do sałatek, ale ja wolę je ususzyć i używać w zastępstwie pieprzu.
Zarówno nasiona papai, jak i owoc są bogate w błonnik, wapń, fosfor, żelazo, papainę, witaminy B1 i B3. W szczególny sposób poprawia to pracę jelit i wzmacnia układ odpornościowy.
W środku papaja ma dosyć dużo czarnych ziarenek, o pikantnym i dosyć intensywnym smaku, które również warto wykorzystać - można ich użyć jako dodatek do sałatek, ale ja wolę je ususzyć i używać w zastępstwie pieprzu.
Komentarze
Prześlij komentarz