Dip z awokado, szpinaku i serka wiejskiego
Pyszny, kremowy dip z awokado, serka wiejskiego i szpinaku. Tak przygotowany dip jest idealny jako pasta do kanapek, nadzienie do jajek lub nawet sos do spaghetti.
Składniki:
dojrzałe awokado Hass
200 g serka wiejskiego
kilka listków szpinaku
sok z cytryny
sól morska
pieprz kolorowy
plasterki rzodkiewki do posypania
Wykonanie:
Do wysokiego naczynia przekładamy serek, obrane awokado i szpinak. Miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posypujemy cienkimi plasterkami rzodkiewki.
Taki dip świetnie smakuje na świeżym pieczywie, z warzywami pokrojonymi w słupki, na jajkach ugotowanych na twardo lub jako sos do spaghetti. Sposobów jego użycia jest wiele w zależności co wam wyobraźnia podpowiada.
Komentarze
Prześlij komentarz