Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana karkówka jest pełna smaku oraz apetycznie wygląda.
Składniki:
500 g karkówki w plastrach
glazura:
2 łyżki dżemu z chili
łyżka oleju
łyżka octu z białego wina
sól morska
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Składniki glazury mieszamy. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy nią plastry mięsa. Mięso odstawiamy na 10-15 minut, aby przeszło smakiem marynaty.
Mięso układamy na rozgrzaną płytę grillową i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone na grillu mięso smarujemy pozostałą marynatą.Tak przygotowane mięso proponuję podać z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz