Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili

Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana karkówka jest pełna smaku oraz apetycznie wygląda.

Składniki:

500 g karkówki w plastrach

glazura:
2 łyżki dżemu z chili
łyżka oleju
łyżka octu z białego wina
sól morska
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Składniki glazury mieszamy. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy nią plastry mięsa. Mięso odstawiamy na 10-15 minut, aby przeszło smakiem marynaty.

Mięso układamy na rozgrzaną płytę grillową i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone na grillu mięso smarujemy pozostałą marynatą.

Tak przygotowane mięso proponuję podać z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką.
 

Komentarze

Popularne posty