Grillowane łódeczki łososiowe z kremowym serkiem, ziołami i jalapeño
Pyszna i oryginalna propozycja na danie z grilla. Kremowy serek, marynowane papryczki jalapeño, koperek, bazylia oraz szpinak stanowią idealne połączenie z łososiem.
Składniki:
4 filety z łososia ze skórą, każdy po około 125-150g
sól morska
pieprz kolorowy
nadzienie:
200 g serka śmietankowego
garść szpinaku
2-3 gałązki koperku
5-6 listków bazylii
1-2 marynowane papryczki jalapeño(zależy jak bardzo pikantne potrawy lubimy)
sól morska
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Przez środek każdego kawałka ryby robimy nacięcie(uważając by nie przeciąć skóry na wylot), tak by powstała łódeczka. Kawałki łososia oprószamy solą i pieprzem.
Serek mieszamy z posiekanym koperkiem, szpinakiem i bazylią. Dodajemy pokrojone w plasterki jalapeño. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia nadziewamy farszem.
Na grillu rozgrzewamy żeliwną płytę, gdy jest gorąca układamy kawałki ryby. Rybę grillujemy w zamkniętym grillu przez 3-4 minuty.
Tak przygotowanego łososia podajemy z ulubioną sałatką warzywną.
Komentarze
Prześlij komentarz