Kolorowe szaszłyki z łososiem
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i jogurtu z dodatkiem dymki i szczypiorku jest idealnym dopełnieniem.
Składniki:
400 g łososia, filet bez skóry i ości
sól morska ziołowa
pieprz kolorowy
koperek
warzywa:
papryka żółta
papryka czerwona
czerwona cebula
młoda cukinia
sól morska ziołowa
3-4 łyżki oleju rzepakowego
sos:
200 g serka śmietankowego
200 g jogurtu nadbużańskiego
cebula dymka ze szczypiorkiem
sól morska ziołowa
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Łososia kroimy w kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i koperkiem.
Warzywa kroimy w kawałki. Oprószamy solą ziołową i skrapiamy olejem. Delikatnie mieszamy.
Na wykałaczki nadziewamy kawałki warzyw i ryby.
Grillujemy kilka minut.
Podajemy z sosem. Jogurt mieszamy z serkiem. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz