Kolorowe szaszłyki z łososiem

Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i jogurtu z dodatkiem dymki i szczypiorku jest idealnym dopełnieniem.

Składniki:

400 g łososia, filet bez skóry i ości
sól morska ziołowa
pieprz kolorowy
koperek

warzywa:
papryka żółta
papryka czerwona
czerwona cebula
młoda cukinia
sól morska ziołowa
3-4 łyżki oleju rzepakowego
 
sos:
200 g serka śmietankowego
200 g jogurtu nadbużańskiego
cebula dymka ze szczypiorkiem
sól morska ziołowa
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Łososia kroimy w kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i koperkiem.

Warzywa kroimy w kawałki. Oprószamy solą ziołową i skrapiamy olejem. Delikatnie mieszamy.
Na wykałaczki nadziewamy kawałki warzyw i ryby.
Grillujemy kilka minut.

Podajemy z sosem. Jogurt mieszamy z serkiem. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.

Komentarze

Popularne posty