Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami


Pyszne i kolorowe szaszłyki z kiełbasek i warzyw podane z sosem z jalapeño smakują wybornie.

Składniki:

230 g kiełbasek, u mnie roztoczańskie
młoda cukinia
czerwona cebula
papryka czerwona
papryka żółta

sos:
200 g jogurtu nadbużańskiego
2-3 marynowane papryczki jalapeño
sól morska 
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Kiełbaski kroimy w kawałki, papryki w kostkę, cebulę w ósemki i rozdzielamy na kawałki. Cukinię kroimy w plastry, które kroimy na cztery kawałki.
Na wykałaczki na przemian nadziewamy warzywa i kawałki kiełbasy.


Grillujemy po 2 minuty z każdej strony.

Jogurt mieszamy z drobno posiekanym jalapeño. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Szaszłyki podajemy z sosem. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty