Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Pyszne i kolorowe szaszłyki z kiełbasek i warzyw podane z sosem z jalapeño smakują wybornie.
Składniki:
230 g kiełbasek, u mnie roztoczańskie
młoda cukinia
czerwona cebula
papryka czerwona
papryka żółta
sos:
200 g jogurtu nadbużańskiego
2-3 marynowane papryczki jalapeño
sól morska
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Kiełbaski kroimy w kawałki, papryki w kostkę, cebulę w ósemki i rozdzielamy na kawałki. Cukinię kroimy w plastry, które kroimy na cztery kawałki.
Na wykałaczki na przemian nadziewamy warzywa i kawałki kiełbasy.
Grillujemy po 2 minuty z każdej strony.
Jogurt mieszamy z drobno posiekanym jalapeño. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szaszłyki podajemy z sosem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz