Kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej
Pyszne kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej to klasyk, który koniecznie musi pojawić się podczas grillowania.
Składniki:
1 kg karkówki wieprzowej
2 łyżeczki Harissy (pasta)
4 łyżki oleju rzepakowego
sól morska
pieprz kolorowy
4 papryki żółte
4 papryki czerwone
4 papryki zielone
4 czerwone cebule
Wykonanie:
Warzywa myjemy papryki kroimy w kostkę, a cebulę w plastry. Karkówkę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy Harissę z olejem, solą i pieprzem. W mieszance marynujemy mięso minimum 30 minut.
Na długie wykałaczki nadziewamy kawałki papryki cebuli i mięso. Grillujemy kilka minut z każdej strony.
Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowo-ziołowym.
Komentarze
Prześlij komentarz