Kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej

Pyszne kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej to klasyk, który koniecznie musi pojawić się podczas grillowania.

Składniki:

1 kg karkówki wieprzowej
2 łyżeczki Harissy (pasta)
4 łyżki oleju rzepakowego
sól morska
pieprz kolorowy

4 papryki żółte
4 papryki czerwone
4 papryki zielone
4 czerwone cebule

Wykonanie:

Warzywa myjemy papryki kroimy w kostkę, a cebulę w plastry. Karkówkę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy Harissę z olejem, solą i pieprzem. W mieszance marynujemy mięso minimum 30 minut.

Na długie wykałaczki nadziewamy kawałki papryki cebuli i mięso. Grillujemy kilka minut z każdej strony.

Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowo-ziołowym.


Komentarze

Popularne posty