Oszukana pizza na bardzo cienkim i chrupiącym spodzie
Jeśli uwielbiasz pizzę na cienkim, a zarazem chrupiącym spodzie to jest propozycja dla ciebie. Taką pizzę możemy obłożyć ulubionymi składnikami wedle własnej fantazji.
Taka pizza ma jeszcze jedną zaletę jej wykonanie wraz z pieczeniem zajmie wam mniej niż 15 minut.
sos pomidorowy lub keczup do posmarowania ciasta
obłożenie:
4 duże plastry żółtego sera
12 plastrów dojrzewającego baleronu
kapary
oliwki zielone i czerwone
szalotka
papryczka chili
oregano do posypania
świeża bazylia i oregano do przybrania
Tortille układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą tortillę smarujemy sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układamy ser i dodatki. Posypujemy suszonym oregano.
Pizze wstawiamy na dolny poziom piekarnika nagrzanego do 250 stopni C na 5 minut. Gotowe pizze posypujemy świeżymi ziołami.
Taka pizza ma jeszcze jedną zaletę jej wykonanie wraz z pieczeniem zajmie wam mniej niż 15 minut.
Składniki:
4 domowe tortille >przepis na tortillesos pomidorowy lub keczup do posmarowania ciasta
obłożenie:
4 duże plastry żółtego sera
12 plastrów dojrzewającego baleronu
kapary
oliwki zielone i czerwone
szalotka
papryczka chili
oregano do posypania
świeża bazylia i oregano do przybrania
Wykonanie:
Tortille układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą tortillę smarujemy sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układamy ser i dodatki. Posypujemy suszonym oregano.
Pizze wstawiamy na dolny poziom piekarnika nagrzanego do 250 stopni C na 5 minut. Gotowe pizze posypujemy świeżymi ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz