Sałatka z buraka i awokado
Sałatka z buraka i awokado z dodatkiem sera i musztardowo miodowego dressingu nie tylko pięknie się prezentuje, ale również pysznie smakuje.
awokado
serek capri 220 g
sos:
łyżka musztardy
łyżeczka miodu
łyżka sosu sojowego
3-4 łyżki oleju lnianego
2-3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka maku
sól
pieprz
do posypania:
natka pietruszki
czerwony pieprz
Awokado kroimy w cienkie plasterki, podpieramy nimi różyczki.
Serek rozkruszamy i posypujemy nim sałatkę.
W małym słoiczku umieszczamy składniki sosu. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy do połączenia składników. Sosem polewamy fantazyjnie sałatką.
Całość posypujemy pietruszką i czerwonym pieprzem.
Składniki:
2 pieczone burakiawokado
serek capri 220 g
sos:
łyżka musztardy
łyżeczka miodu
łyżka sosu sojowego
3-4 łyżki oleju lnianego
2-3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka maku
sól
pieprz
do posypania:
natka pietruszki
czerwony pieprz
Wykonanie:
Buraki kroimy na cienkie półplasterki. Układamy je na kształt różyczek.Awokado kroimy w cienkie plasterki, podpieramy nimi różyczki.
Serek rozkruszamy i posypujemy nim sałatkę.
W małym słoiczku umieszczamy składniki sosu. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy do połączenia składników. Sosem polewamy fantazyjnie sałatką.
Całość posypujemy pietruszką i czerwonym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz