Parówki smażone w cieście naleśnikowym
Parówki smażone w cieście naleśnikowym z dodatkiem curry, świeżej papryczki chili oraz szałwii z żółtym serem w środku.
Składniki:
6 parówek
2 plasterki żółtego sera, użyłam Maasdamera
ciasto naleśnikowe:
2 jajka
pół szklanki mleka
szklanka mąki
łyżka sosu sojowego
1/4 szklanki wody mineralnej
łyżeczka curry
papryczka chili
kilka listków świeżej
olej do smażenia
Wykonanie:
Parówki nacinamy. W nacięcia wkładamy kawałki sera. Każdą parówkę nadziewamy na długą wykałaczkę.
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło parówki. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim parówki. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
Parówki możemy podawać nadziane na wykałaczki lub jeśli wolimy możemy przed podaniem je wyjąć.
Parówki podajemy z keczupem lub ulubionym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz