Zapiekanka z makiem, pomidorem i szalotką
Bardzo chrupiąca, niezwykle delikatna i maślana w smaku zapiekanka z pomidorem, szalotką całość posypana makiem i oregano.
na 2 porcje:
2 kawałki ciasta francuskiego o wymiarach 15cm x 6cm
pomidor
szalotka
sól
suszone oregano
mak
pietruszka do posypania
Na każdy kawałek ciasta francuskiego układamy po 3 plasterki pomidora, posypujemy talarkami szalotki. Całość posypujemy solą, oregano i makiem.
Pieczemy w 210 stopniach C 15 minut.
Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Tak wykonane zapiekanki smakują zarówno na gorąco jak i na zimno.
Składniki:
na 2 porcje:
2 kawałki ciasta francuskiego o wymiarach 15cm x 6cm
pomidor
szalotka
sól
suszone oregano
mak
pietruszka do posypania
Wykonanie:
Na każdy kawałek ciasta francuskiego układamy po 3 plasterki pomidora, posypujemy talarkami szalotki. Całość posypujemy solą, oregano i makiem.
Pieczemy w 210 stopniach C 15 minut.
Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Tak wykonane zapiekanki smakują zarówno na gorąco jak i na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz