pasta z tuńczyka
Propozycja co szybko zjeść, gdy dopada nas mały głód.
Szybka i łatwa w wykonaniu pasta z tuńczyka, a jednocześnie bardzo smaczna i sycąca.
łyżeczka koncentratu pomidorowego
5-6 listków świeżej bazylii
szalotka
pieprz
sól
Do odcedzonego tuńczyka dodajemy posiekaną szalotkę i bazylię, dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem lub kromkami grzanek chlebowych.
Szybka i łatwa w wykonaniu pasta z tuńczyka, a jednocześnie bardzo smaczna i sycąca.
Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w olejułyżeczka koncentratu pomidorowego
5-6 listków świeżej bazylii
szalotka
pieprz
sól
Wykonanie:
Do odcedzonego tuńczyka dodajemy posiekaną szalotkę i bazylię, dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem lub kromkami grzanek chlebowych.
Komentarze
Prześlij komentarz