rybna pasta kanapkowa z czerwoną porzeczką
Pyszna lekko pikantna pasta kanapkowa. Delikatny smak ryby wspaniale się komponuje z kwaśnym smakiem czerwonej porzeczki.
200 g wędzonej ryby, ja użyłam srebrzyka, można do tej pasty użyć również halibuta, pstrąga lub dorsza
pęczek natki pietruszki
25 g czerwonej porzeczki
łyżeczka musztardy sarepskiej
2 łyżeczki majonezu
łyżeczka suszonych krewetek z chili, użyłam z firmy Meapranom
mielony pieprz kolorowy
Rybę obieramy ze skóry i ości. Rozdrabniamy na małe kawałeczki. Do ryby dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przebraną porzeczkę, musztardę, majonez, pieprz i suszone krewetki z chili. Całość mieszamy. Tak przyrządzoną pastę podajemy na świeżym pieczywie posmarowanym masłem i przykrytym liściem sałaty. Smacznego :)
Składniki:
200 g wędzonej ryby, ja użyłam srebrzyka, można do tej pasty użyć również halibuta, pstrąga lub dorsza
pęczek natki pietruszki
25 g czerwonej porzeczki
łyżeczka musztardy sarepskiej
2 łyżeczki majonezu
łyżeczka suszonych krewetek z chili, użyłam z firmy Meapranom
mielony pieprz kolorowy
Wykonanie:
Rybę obieramy ze skóry i ości. Rozdrabniamy na małe kawałeczki. Do ryby dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przebraną porzeczkę, musztardę, majonez, pieprz i suszone krewetki z chili. Całość mieszamy. Tak przyrządzoną pastę podajemy na świeżym pieczywie posmarowanym masłem i przykrytym liściem sałaty. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz