pomidorowa pasta z makrelą
Smak pomidorów, natka pietruszki i tłuste mięso makreli wspaniale ze sobą komponują. Taka pasta wspaniale smakuje ze świeżym jeszcze ciepłym pieczywem i liściem sałaty.
łyżka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
pieprz kolorowy
Rybę obieramy ze skóry, odejmujemy kręgosłup. Mięso rozdrabniamy, sprawdzając czy nie ma w nim ości. Do rozdrobnionej ryby dodajemy koncentrat i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Składniki:
wędzona makrelałyżka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Rybę obieramy ze skóry, odejmujemy kręgosłup. Mięso rozdrabniamy, sprawdzając czy nie ma w nim ości. Do rozdrobnionej ryby dodajemy koncentrat i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz