przysmak zombi, czyli jajecznica na móżdżku
Zombi wiedzą co dobre;) A teraz na poważnie, dodatek móżdżku do tej jajecznicy niektórym może dosłownie mrozić krew w żyłach, ale powiem wam szczerze, że zupełnie niepotrzebnie. Jajecznica smażona na móżdżku jest kremowa i niesamowicie delikatna.
móżdżek wieprzowy, cielęcy lub z dzika
łyżka masła
2 szalotki
sól
czerwony pieprz
natka pietruszki
Na maśle szklimy drobno posiekaną szalotkę. Do szalotki dodajemy móżdżek, rozdrabniamy go na patelni za pomocą drewnianej/plastikowej łyżki. Lekko solimy.
Do przesmażonego móżdżku wbijamy jajka i mieszamy do ich ścięcia. Gotową jajecznicę podajemy posypaną natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Składniki:
6 jajekmóżdżek wieprzowy, cielęcy lub z dzika
łyżka masła
2 szalotki
sól
czerwony pieprz
natka pietruszki
Wykonanie:
Móżdżek moczymy w wodzie. Następnie obieramy go z błonek.Na maśle szklimy drobno posiekaną szalotkę. Do szalotki dodajemy móżdżek, rozdrabniamy go na patelni za pomocą drewnianej/plastikowej łyżki. Lekko solimy.
Do przesmażonego móżdżku wbijamy jajka i mieszamy do ich ścięcia. Gotową jajecznicę podajemy posypaną natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz