pieczone młode ziemniaki o smaku grzybowym
Rozkosznie chrupiące z zewnątrz, a puszyste w środku młode ziemniaki o niespotykanym smaku grzybów leśnych.
pół łyżeczki miodu, żeby ziemniaki ładnie się zarumieniły podczas pieczenia
2-3 łyżki sklarowanego masła
sól grzybowa 2 łyżeczki
jogurt naturalny lub śmietana kremówka
rozmaryn lub koperek do posypania
Przepis na sól grzybową znajdziecie >sól grzybowa
Składniki:
1/2 kg młodych ziemniakówpół łyżeczki miodu, żeby ziemniaki ładnie się zarumieniły podczas pieczenia
2-3 łyżki sklarowanego masła
sól grzybowa 2 łyżeczki
jogurt naturalny lub śmietana kremówka
rozmaryn lub koperek do posypania
Wykonanie:
Ziemniaki myjemy, następnie kroimy na ósemki. Ziemniaki obtaczamy w roztopionym maśle sklarowanym i miodzie. Ziemniaki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki pieczemy w 220-230 stopniach C około 30 minut. Upieczone ziemniaki przekładamy do miski i posypujemy solą grzybową oraz rozmarynem lub koperkiem. Podajemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.Przepis na sól grzybową znajdziecie >sól grzybowa
Komentarze
Prześlij komentarz