Kurczak pieczony w paście Harissa
Chrupiący kurczak na ostro z pieczonymi ziemniakami.
2 -3 łyżeczki pasty Harissa
2 łyżki miodu
4-5 młode ziemniaki
sól
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki pokrojone w ósemki. Nacieramy je Harissą i posypujemy solą. Na ziemniakach układamy kawałki kurczaka.
Kurczaka polewamy miodem. Pieczemy w 180-190 stopniach przez godzinę. Kurczaka obracamy co jakiś czas by zrumienił się z obu stron.
Składniki:
2 kawałki kurczaka, użyłam udek2 -3 łyżeczki pasty Harissa
2 łyżki miodu
4-5 młode ziemniaki
sól
Wykonanie:
Kurczaka nacieramy solą i pastą Harissa.W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki pokrojone w ósemki. Nacieramy je Harissą i posypujemy solą. Na ziemniakach układamy kawałki kurczaka.
Kurczaka polewamy miodem. Pieczemy w 180-190 stopniach przez godzinę. Kurczaka obracamy co jakiś czas by zrumienił się z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz