Pieczarki z kolendrą i czerwonym pieprzem
Apetycznie rumiane pieczarki podane z listkami młodej kolendry i czerwonym pieprzem nabierają orzeźwiającej lekko cytrusowej nuty.
2 łyżki masła
sól
pieprz czarny
ziarna czerwonego pieprzu
Oczyszczone pieczarki podsmażamy w całości na maśle. Smażymy do momentu, aż ładnie się zarumienią. Na koniec doprawiamy do smaku solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Tak przygotowane pieczarki wykładamy na talerz/półmisek i obficie posypujemy listkami kolendry i czerwonym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Składniki:
500 g malutkich pieczarek2 łyżki masła
sól
pieprz czarny
do posypania:
listki młodej kolendryziarna czerwonego pieprzu
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki podsmażamy w całości na maśle. Smażymy do momentu, aż ładnie się zarumienią. Na koniec doprawiamy do smaku solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Tak przygotowane pieczarki wykładamy na talerz/półmisek i obficie posypujemy listkami kolendry i czerwonym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz