Sałatka z rukolą, granatem, gruszką i mandarynką
Kolorowa sałatka idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
gruszka
3 mandarynki
granat
orzechy włoskie do posypania
2-3 łyżki oleju
sok wyciśnięty z mandarynki
sól
pieprz
natka pietruszki
Na sałacie układamy pokrojoną gruszkę, cząstki mandarynek. Całość posypujemy granatem, pietruszką i podprażonymi orzechami.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z mandarynki oraz sól i pieprz. Energicznie potrząsamy słoiczkiem by składniki się połączyły.
Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Składniki:
3-4 garście rukoligruszka
3 mandarynki
granat
orzechy włoskie do posypania
2-3 łyżki oleju
sok wyciśnięty z mandarynki
sól
pieprz
natka pietruszki
Wykonanie:
Umytą rukolę rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki.Na sałacie układamy pokrojoną gruszkę, cząstki mandarynek. Całość posypujemy granatem, pietruszką i podprażonymi orzechami.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z mandarynki oraz sól i pieprz. Energicznie potrząsamy słoiczkiem by składniki się połączyły.
Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz