Makaron z salami i warzywami
Makaron w sosie śmietanowym z warzywami i salami.
mały brokuł
garść fasolki szparagowej
marchewka
papryka czerwona
mała puszka kukurydzy (170g)
łodyga selera naciowego
150 g salami
250 ml słodkiej śmietanki 30%
sól
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
pieprz czerwony
bazylia
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku.
W garnku podsmażamy pokrojone salami. Do salami dorzucamy pokrojone warzywa. Zalewamy je śmietanką, lekko solimy i dusimy około 10 minut. Warzywa powinny być jędrne. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do gorącego sosu dodajemy gorący makaron.Całość mieszamy. Garnek przykrywamy i odstawiamy na 5 minut makaron "wypił" sos.
Tak przygotowany makaron podajemy posypany świeżą bazylią i czerwonym pieprzem. Smacznego.
Składniki:
500 g ulubionego makaronumały brokuł
garść fasolki szparagowej
marchewka
papryka czerwona
mała puszka kukurydzy (170g)
łodyga selera naciowego
150 g salami
250 ml słodkiej śmietanki 30%
sól
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
pieprz czerwony
bazylia
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku.
W garnku podsmażamy pokrojone salami. Do salami dorzucamy pokrojone warzywa. Zalewamy je śmietanką, lekko solimy i dusimy około 10 minut. Warzywa powinny być jędrne. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do gorącego sosu dodajemy gorący makaron.Całość mieszamy. Garnek przykrywamy i odstawiamy na 5 minut makaron "wypił" sos.
Tak przygotowany makaron podajemy posypany świeżą bazylią i czerwonym pieprzem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz