Śledź z marynowanymi pradziwkami, chili, rozmarynem i czerwonym pieprzem
Śledzik z charakterem.
10 malutkich marynowanych prawdziwków
gałązka rozmaryny
czerwony pieprz
papryczka chili
szalotka
sok z cytryny
skórka z cytryny
olej lub oliwa
pieprz czarny
Śledzie próbujemy przed podaniem i ewentualnie doprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.
Składniki:
300g płatów śledziowych10 malutkich marynowanych prawdziwków
gałązka rozmaryny
czerwony pieprz
papryczka chili
szalotka
sok z cytryny
skórka z cytryny
olej lub oliwa
pieprz czarny
Wykonanie:
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki. Do śledzi dodajemy odcedzone prawdziwki, pokrojone drobno chili, posiekaną szalotkę, listki rozmarynu, czerwony pieprz i zmielony czarny. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Posypujemy skórką z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny by smaki się przegryzły.Śledzie próbujemy przed podaniem i ewentualnie doprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.
Komentarze
Prześlij komentarz