Mleczno-czekoladowy krem kanapkowy
Łaciaty krem kanapkowy zasmakuje małym i dużym łasuchom.
100 g masła w temperaturze pokojowej
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
400 g mleka w proszku
szczypta soli
5-6 łyżek płynnego miodu
4-5 łyżek ciemnego kakao - ilość zależy jak bardzo mocny lubimy krem
Masę dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Krem układamy warstwami w słoiczkach, które zamykamy.
Krem przechowujemy w lodówce.
RADA: Krem najlepiej zrobić za pomocą malaksera lub w robocie kuchennym z końcówką do ucierania kremu.
Składniki:
100 g masła w temperaturze pokojowej
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
400 g mleka w proszku
szczypta soli
5-6 łyżek płynnego miodu
4-5 łyżek ciemnego kakao - ilość zależy jak bardzo mocny lubimy krem
Wykonanie:
Masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy mleko skondensowane, sól i miód. Następnie stopniowo dosypujemy mleko w proszku.Masę dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Krem układamy warstwami w słoiczkach, które zamykamy.
Krem przechowujemy w lodówce.
RADA: Krem najlepiej zrobić za pomocą malaksera lub w robocie kuchennym z końcówką do ucierania kremu.
Komentarze
Prześlij komentarz