Mleczno-czekoladowy krem kanapkowy

Łaciaty krem kanapkowy zasmakuje małym i dużym łasuchom.


Składniki:


100 g masła w temperaturze pokojowej
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
400 g mleka w proszku
szczypta soli
5-6 łyżek płynnego miodu
4-5 łyżek ciemnego kakao - ilość zależy jak bardzo mocny lubimy krem

Wykonanie:

Masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy mleko skondensowane, sól i miód. Następnie stopniowo dosypujemy mleko w proszku.
Masę dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do połączenia składników.

Krem układamy warstwami w słoiczkach, które zamykamy.

Krem przechowujemy w lodówce.

RADA: Krem najlepiej zrobić za pomocą malaksera lub w robocie kuchennym z końcówką do ucierania kremu.

Komentarze

Popularne posty