Cukiniowe spaghetti z wędzonym łososiem w sosie z serka topionego


Pyszny obiad w 5 minut. Serek topiony tworzy wspaniały kremowy sos, który otula spaghetti z cukinii i kawałki łososia, całość uzupełnia smak świeżych ziół.

Składniki:

cukinia około 300-400 g
150 g serka topionego ziołowego lub śmietankowego
200 g wędzonego łososia
kilka pomidorków koktajlowych
sól
pieprz
koperek
szczypiorek
tymianek
sok z cytryny

Wykonanie:

Cukinię tniemy za pomocą krajalnicy do warzyw na długie nitki. Nitki cukinii podsmażamy na patelni z dodatkiem serka topionego. Delikatnie mieszamy, aż serek się rozpuści i dokładnie pokryje cukinię. Do cukinii dokładamy skropionego cytryną łososia i posiekane zioła. Całość delikatnie mieszamy. Dokładamy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty