Zielone szparagi z jajkiem sadzonym, szynką na grzance
Soczyste, chrupiące zielone szparagi, jajko sadzone, podsmażona szynka i grzanka z chleba to moja propozycja na wiosenne śniadanie.
2 jajka
w plasterki wędzonej surowej szynki
łyżeczka masła klarowanego
sól
kromka chleba
miks sałat
W czasie, gdy jajka się smażą, w tosterze podpiekamy chleb.
Grzankę z chleba układamy na talerzu, posypujemy sałatą. Na tak przygotowanej grzance układamy usmażone jajka, szparagi i kawałki szynki.
Składniki:
4 zielone szparagi2 jajka
w plasterki wędzonej surowej szynki
łyżeczka masła klarowanego
sól
kromka chleba
miks sałat
Wykonanie:
Szparagi i szynkę podsmażamy na maśle. Na podsmażone szparagi wbijamy jajka, lekko solimy. Smażymy, aż białka się zetną, a żółtka nadal pozostaną płynne.W czasie, gdy jajka się smażą, w tosterze podpiekamy chleb.
Grzankę z chleba układamy na talerzu, posypujemy sałatą. Na tak przygotowanej grzance układamy usmażone jajka, szparagi i kawałki szynki.
Komentarze
Prześlij komentarz