Kolorowa tarta z warzywami i wędzonym łososiem


Pyszne i ekspresowe danie, pięknie się prezentuję i wyśmienicie smakuje.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
1/2 młodej cukinii
1/2 czerwonej cebuli
100 g wędzonego łososia
1/2 awokado
2-3 rzodkiewki
kilka pomidorków koktajlowych
sól
pieprz
mak
sok z cytryny
świeża bazylia i tymianek do posypania


Wykonanie:

Cukinię kroimy na spaghetti lub w cienkie plasterki, podsmażamy na suchej patelni, aby woda odparowała. Doprawiamy solą i pieprzem.

Łososia dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.

Ciasto francuskie wykładamy na papierze do pieczenia, stawiamy na kratce do pieczenia. Na cieście układamy cienko pokrojone warzywa i łososia. Całość posypujemy makiem. Pieczemy około 10-15 minut w 210 stopniach C. Posypujemy świeżą bazylią i tymiankiem. Smacznego.



Komentarze

Popularne posty