Zakręcone ziemniaczki

Tradycyjne połączenie smaków w nowej formie. Spaghetti ziemniaczane owinięte wokół cebulowego krążka, a całość zwieńcza chrupiący boczek. To jest tak pyszne, że na jednym krążku nie da się skończyć.

Składniki:

proporcje na 6 krążków:

duży ziemniak
6 dużych krążków czerwonej cebuli
6 długich plasterków surowego wędzonego boczku
papryka słodka i ostra

Wykonanie:

Ziemniaka obieramy ze skórki. Kroimy go na cienkie długie nitki za pomocą krajalnicy do warzyw. Ziemniaczane spaghetti posypujemy papryką słodką i ostrą. Ziemniaczanymi nitkami owijamy krążki cebulowe.













Owinięte ziemniaczanym spaghetti krążki cebuli owijamy plasterkiem boczku. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut, aż boczek się przyrumieni.

Krążki podajemy z keczupem, majonezem, musztardą lub sosem jogurtowo ziołowym.

Komentarze

Popularne posty