Zakręcone ziemniaczki
Tradycyjne połączenie smaków w nowej formie. Spaghetti ziemniaczane owinięte wokół cebulowego krążka, a całość zwieńcza chrupiący boczek. To jest tak pyszne, że na jednym krążku nie da się skończyć.
6 dużych krążków czerwonej cebuli
6 długich plasterków surowego wędzonego boczku
papryka słodka i ostra
Owinięte ziemniaczanym spaghetti krążki cebuli owijamy plasterkiem boczku. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut, aż boczek się przyrumieni.
Krążki podajemy z keczupem, majonezem, musztardą lub sosem jogurtowo ziołowym.
Składniki:
proporcje na 6 krążków:
duży ziemniak6 dużych krążków czerwonej cebuli
6 długich plasterków surowego wędzonego boczku
papryka słodka i ostra
Wykonanie:
Ziemniaka obieramy ze skórki. Kroimy go na cienkie długie nitki za pomocą krajalnicy do warzyw. Ziemniaczane spaghetti posypujemy papryką słodką i ostrą. Ziemniaczanymi nitkami owijamy krążki cebulowe.Owinięte ziemniaczanym spaghetti krążki cebuli owijamy plasterkiem boczku. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut, aż boczek się przyrumieni.
Krążki podajemy z keczupem, majonezem, musztardą lub sosem jogurtowo ziołowym.
Komentarze
Prześlij komentarz