Łosoś w sosie porowym
Dziki łosoś, śmietanka i por to trio doskonałe.
sól lub domowa przyprawa warzywna
pieprz
200 g śmietany 42%
młody por
łyżka masła
sok z cytryny
plasterki cytryny do podania
szczypiorek do posypania
Kawałki ryby podajemy z sosem, posypane szczypiorkiem. Dekorujemy cytryną. Rybę proponuję podawać z bagietką czosnkową.
Składniki:
500 g filetu z dzikiego łososiasól lub domowa przyprawa warzywna
pieprz
200 g śmietany 42%
młody por
łyżka masła
sok z cytryny
plasterki cytryny do podania
szczypiorek do posypania
Wykonanie:
Pokrojonego pora podsmażamy na maśle, lekko solimy, zalewamy śmietaną. Filety rybne nacieramy solą i pieprzem, wkładamy do sosu. Całość dusimy pod przykryciem około 8-10 minut w zależności od grubości filetów. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Kawałki ryby podajemy z sosem, posypane szczypiorkiem. Dekorujemy cytryną. Rybę proponuję podawać z bagietką czosnkową.
Komentarze
Prześlij komentarz