Tarta z botwinką, żurawiną i serkiem chrzanowym
Tarty z botwinką, żurawiną i serkiem chrzanowym.
pęczek botwiny
2 łyżki suszonej żurawiny
łyżka masła
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku
100 g serka kremowego
łyżeczka chrzanu
pietruszka do posypania
Botwinę kroimy na kawałki, podduszamy na maśle z żurawiną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na ciasto wykładamy botwinę, i serek wymieszany z chrzanem. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Podajemy posypane zieleniną.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiegopęczek botwiny
2 łyżki suszonej żurawiny
łyżka masła
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku
100 g serka kremowego
łyżeczka chrzanu
pietruszka do posypania
Wykonanie:
Foremki wylepiamy ciastem, wstawiamy do lodówki.Botwinę kroimy na kawałki, podduszamy na maśle z żurawiną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na ciasto wykładamy botwinę, i serek wymieszany z chrzanem. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Podajemy posypane zieleniną.
Komentarze
Prześlij komentarz