Grillowane steki z kolorowego kalafiora
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.
żółty kalafior
fioletowy kalafior
olej rzepakowy
sos Worcester
sól ziołowa
pieprz ziołowy
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. W mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.
Składniki:
biały kalafiorżółty kalafior
fioletowy kalafior
olej rzepakowy
sos Worcester
sól ziołowa
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Kalafiory moczymy w wodzie z octem, żeby pozbawić ich ewentualnych mieszkańców.Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. W mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.
Komentarze
Prześlij komentarz