Twarożek w pekince

Tak podany twarożek staje się świetnym pomysłem na przystawkę.

Składniki:

połowa kapusty pekińskiej
250 g tłustego twarogu, najlepiej wiejski, jak używamy tego ze sklepu warto dodać 2 łyżki mascarpone
po połówce papryki: zielonej, czerwonej, pomarańczowej i żółtej
połowa czerwonej cebuli
ząbek czosnku lub dwie łyżeczki czosnku granulowanego
szczypiorek
sól ziołowa
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Serek rozcieramy widelcem dodajemy do niego drobno pokrojone warzywa. Serek doprawiamy solą ziołową i pieprzem kolorowym.

Listki kapusty pekińskiej rozkładamy, środkowe malutkie listki wycinamy.


 Liście smarujemy serkiem, zwijamy tak by znów otrzymać kształt całej kapusty. Kapustę owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.

Przed podaniem kapustę odwijamy z folii i kroimy na plastry.

Komentarze

Popularne posty