Steki z dyni piżmowej
Słodko-pikantne steki z dyni piżmowej, mogą być podstawą jarskiego obiadu lub dodatkiem do mięsnego dania głównego.
gęsi smalec
sól morska
ziarna kolorowego pieprzu
ziarna kolendry
Plastry grillujemy na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym.
Podajemy z sałatką warzywną jako danie jarskie lub dodatek do kurczaka albo sosu mięsnego.
Składniki:
dynia piżmowa, część bez gniazda nasiennegogęsi smalec
sól morska
ziarna kolorowego pieprzu
ziarna kolendry
Wykonanie:
Dynię obieramy, kroimy w plastry. Każdy plaster nacieramy smalcem. Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Mieszankę przypraw wcieramy w dynię.Plastry grillujemy na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym.
Podajemy z sałatką warzywną jako danie jarskie lub dodatek do kurczaka albo sosu mięsnego.
Komentarze
Prześlij komentarz