Marynowany seler naciowy
Taki seler to wspaniały dodatek do mięs, hamburgerów, kanapek lub po prostu do chrupania.
zalewa proporcje na na litr zalewy:
szklana octu z białego wina
3 szklanki wody
3-4 łyżki miodu
łyżka curry
łyżka soli
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu kolorowego
Składniki zalewy zagotowujemy próbujemy do smaku i w razie potrzeby dodajemy miodu, soli lub octu - zalewa powinna być słodko-kwaśna.
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, zakręcamy. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Seler gotowy jest do jedzenie po 2-3 dniach.
Składniki:
seler naciowyzalewa proporcje na na litr zalewy:
szklana octu z białego wina
3 szklanki wody
3-4 łyżki miodu
łyżka curry
łyżka soli
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu kolorowego
Wykonanie:
Łodygi selera dokładnie myjemy, tniemy na kawałki, układamy w słoiku.Składniki zalewy zagotowujemy próbujemy do smaku i w razie potrzeby dodajemy miodu, soli lub octu - zalewa powinna być słodko-kwaśna.
Gorącą zalewę wlewamy do słoików, zakręcamy. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Seler gotowy jest do jedzenie po 2-3 dniach.
Komentarze
Prześlij komentarz