Tosty z pasztetem z kaczki
Chrupiące pieczywo tostowe podane ze smaczną pastą staje się prostą i szybką w przygotowaniu przystawką.
mięso z kaczki, u mnie dzikiej z rosołu, można również użyć pieczonej lub duszonej
100 g masła
połowa czerwonej cebuli
suszony prawdziwek
sól ziołowa
pieprz ziołowy
podanie:
chleb tostowy
grzybki marynowane
marynowana cebulka perłowa
natka pietruszki
koperek
liście sałaty rzymskiej
Do rondelka przekładamy masło, posiekaną cebulę i pokruszonego grzybka. Masło topimy.
Stopione masło z cebulą i grzybkiem przelewamy do mięsa i miksujemy na gładką masę. Pasztet doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem ziołowym.
Chleb podpiekamy w tosterze, kroimy go na trójkąty lub w gwiazdki, serduszka... za pomocą foremek do ciastek.
Pasztet wyciskamy na podpieczony chleb za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Dekorujemy grzybkami marynowanymi, cebulkami perłowymi oraz koperkiem i natką pietruszki.
Składniki:
pasztet:mięso z kaczki, u mnie dzikiej z rosołu, można również użyć pieczonej lub duszonej
100 g masła
połowa czerwonej cebuli
suszony prawdziwek
sól ziołowa
pieprz ziołowy
podanie:
chleb tostowy
grzybki marynowane
marynowana cebulka perłowa
natka pietruszki
koperek
liście sałaty rzymskiej
Wykonanie:
Mięso przekładamy do malaksera.Do rondelka przekładamy masło, posiekaną cebulę i pokruszonego grzybka. Masło topimy.
Stopione masło z cebulą i grzybkiem przelewamy do mięsa i miksujemy na gładką masę. Pasztet doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem ziołowym.
Chleb podpiekamy w tosterze, kroimy go na trójkąty lub w gwiazdki, serduszka... za pomocą foremek do ciastek.
Pasztet wyciskamy na podpieczony chleb za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Dekorujemy grzybkami marynowanymi, cebulkami perłowymi oraz koperkiem i natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz