Sałatka z radicchio rosso, mango, kiwi i awokado
Radicchio Rosso pięknie wygląda i dzięki swojej goryczce świetnie komponuje się z owocową nutą.
mango
awokado
2 kiwi
kilka rzodkewek
szczypiorek
dressing:
3 łyżki oleju
łyżka miodu
łyżka musztardy dijon
sok z limonki
sól ziołowa
Do słoika wlewamy olej, miód, musztardę, sok z limonki oraz sól ziołową. Energicznie potrząsamy słoikiem. Sałatkę polewamy sosem przed podaniem.
Składniki:
Radicchio Rossomango
awokado
2 kiwi
kilka rzodkewek
szczypiorek
dressing:
3 łyżki oleju
łyżka miodu
łyżka musztardy dijon
sok z limonki
sól ziołowa
Wykonanie:
Cykorię rwiemy na kawałki lub szatkujemy. Do cykorii dodajemy pokrojone mango, awokado, kiwi, rzodkiewki i szczypiorek.Do słoika wlewamy olej, miód, musztardę, sok z limonki oraz sól ziołową. Energicznie potrząsamy słoikiem. Sałatkę polewamy sosem przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz