Tosty z pastą truflową
Trio doskonałe żółtka jaj, gęsty majonez i czarna trufla tworzą aksamitną pastę o wyrazistym smaku trufli.
3- 4 łyżki gęstego majonezu
trufla czarna
sól
pieprz kolorowy
chleb tostowy
przybranie:
listki szczawiu
złote cebulki perłowe
cienko pokorojona trufla
Chleb podpiekamy w tosterze. Kromki chleba kroimy w trójkąty.
Na każdej kromce wyciskamy porcję pasty truflowej, posypujemy listkami szczawiu. Ozdabiamy cebulką i plasterkiem trufli.
Takie tosty to prosta, a jednocześnie wykwintna przystawka.
Składniki:
20 żółtek z jaj ugotowanych na twardo3- 4 łyżki gęstego majonezu
trufla czarna
sól
pieprz kolorowy
chleb tostowy
przybranie:
listki szczawiu
złote cebulki perłowe
cienko pokorojona trufla
Wykonanie:
Żółtka miskujemy z majonezem na gładką masę. Do masy żółtkowej dodajemy startą truflę oraz sól i pieprz. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką.Chleb podpiekamy w tosterze. Kromki chleba kroimy w trójkąty.
Na każdej kromce wyciskamy porcję pasty truflowej, posypujemy listkami szczawiu. Ozdabiamy cebulką i plasterkiem trufli.
Takie tosty to prosta, a jednocześnie wykwintna przystawka.
Komentarze
Prześlij komentarz