Tosty z pastą truflową

Trio doskonałe żółtka jaj, gęsty majonez i czarna trufla tworzą aksamitną pastę o wyrazistym smaku trufli.

Składniki:

20 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
3- 4 łyżki gęstego majonezu
trufla czarna
sól
pieprz kolorowy

chleb tostowy

przybranie:
listki szczawiu
złote cebulki perłowe
cienko pokorojona trufla

Wykonanie:

Żółtka miskujemy z majonezem na gładką masę. Do masy żółtkowej dodajemy startą truflę oraz sól i pieprz. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką.

Chleb podpiekamy w tosterze. Kromki chleba kroimy w trójkąty.
Na każdej kromce wyciskamy porcję pasty truflowej, posypujemy listkami szczawiu. Ozdabiamy cebulką i plasterkiem trufli.

Takie tosty to prosta, a jednocześnie wykwintna przystawka.


Komentarze

Popularne posty