Jajka z sosem majonezowym z czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem
Odświeżona propozycja tradycyjnych jajek ze szczypiorkiem i majonezem wzbogacona o aromatyczny dziki czosnek.
łyżka majonezu
młody szczypiorek
3-4 listki czosnku niedźwiedziego
sól
pieprz
Obrane ze skorupki jajka kroimy na pół. Żółtka przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku.
Do żółtek dodajemy majonez, posiekany czosnek niedźwiedzi i szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek. Jajka dodatkowo możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem niedźwiedzim.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardołyżka majonezu
młody szczypiorek
3-4 listki czosnku niedźwiedziego
sól
pieprz
Wykonanie:
Obrane ze skorupki jajka kroimy na pół. Żółtka przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku.
Do żółtek dodajemy majonez, posiekany czosnek niedźwiedzi i szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek. Jajka dodatkowo możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem niedźwiedzim.
Komentarze
Prześlij komentarz