Łosoś i warzywne spaghetti gotowane na parze
Krucha i delikatna ryba podana na warzywnym spaghetti.
pieprz cytrynowy
marchewka pomarańczowa, biała i czarna
mała cukinia
korzeń pietruszki
sól
Rybę lekko oprószamy pieprzem cytrynowym.
Warzywa dokładnie myjemy. Marchewki i pietruszkę skrobiemy.
Za pomocą krajalnicy do warzyw robimy warzywne spaghetti.
Lekko oprószone solą warzywa umieszczamy na dolnym poziomie parowaru, na drugim umieszczamy rybę. Całość gotujemy około 15-20 minut.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti, a na nim układamy porcję ryby. Całość dobrze komponuje się z jogurtem naturalnym.
Składniki:
250-300 g łososia lub pstrągapieprz cytrynowy
marchewka pomarańczowa, biała i czarna
mała cukinia
korzeń pietruszki
sól
Wykonanie:
Rybę lekko oprószamy pieprzem cytrynowym.
Warzywa dokładnie myjemy. Marchewki i pietruszkę skrobiemy.
Za pomocą krajalnicy do warzyw robimy warzywne spaghetti.
Lekko oprószone solą warzywa umieszczamy na dolnym poziomie parowaru, na drugim umieszczamy rybę. Całość gotujemy około 15-20 minut.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti, a na nim układamy porcję ryby. Całość dobrze komponuje się z jogurtem naturalnym.
Komentarze
Prześlij komentarz