Mini tarty z cukinią, pomidorkami i szynką

 
Chrupiący spód z ciasta francuskiego, a na nim młoda zielona cukinia, pomidorki koktajlowe, świeże zioła i wędzona szynka.

Składniki:

na 3 porcje:

150 g ciasta francuskiego
mała cukinia
9 pomidorków koktajlowych
3 plasterki wędzonej szynki
3 plasterki sera cheddar
szczypiorek, lubczyk
pieprz
olej rzepakowy w atomizerze do skropienia

Wykonanie:

Foremki na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście francuskim układamy cienko pokrojoną cukinię, szynkę, pomidorki, ser oraz posiekane zioła. Całość posypujemy pieprzem i skrapiamy olejem. Pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach. Takie mini tarty świetnie smakują zarówno na gorąco jak i przestudzone. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty