Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem
Pyszne mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, serem pecorino oraz jajkiem to wspaniała propozycja na śniadanie lub kolację.
15 zielonych szparagów
3 plasterki wędzonej surowej szynki
3 jajka
ser pecorino do posypania
Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.
Składniki:
na 3 porcje:
150 g ciasta francuskiego15 zielonych szparagów
3 plasterki wędzonej surowej szynki
3 jajka
ser pecorino do posypania
Wykonanie:
Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz