Spaghetti ziemniaczane
Ciekawy pomysł na ziemniaki. Pyszne chrupiące wstążki ziemniaczane świetnie smakują z keczupem lub jako dodatek do dania głównego.
olej rzepakowy do smażenia
sól oraz ulubione przyprawy u mnie czerwona czubryca
keczup
Ziemniaki kroimy za pomocą maszynki do krojenia warzyw w spaghetti. Pokrojone ziemniaki dokładanie płuczemy, następnie osuszamy na papierowych ręcznikach.
Smażymy partiami na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią.
Podajemy posypane solą i ulubionymi przyprawami. Podajemy tak jak tradycyjne frytki z keczupem/majonezem lub jako dodatek do dania głównego.
Składniki:
ziemniaki dowolna ilośćolej rzepakowy do smażenia
sól oraz ulubione przyprawy u mnie czerwona czubryca
keczup
Wykonanie:
Ziemniaki kroimy za pomocą maszynki do krojenia warzyw w spaghetti. Pokrojone ziemniaki dokładanie płuczemy, następnie osuszamy na papierowych ręcznikach.
Smażymy partiami na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią.
Podajemy posypane solą i ulubionymi przyprawami. Podajemy tak jak tradycyjne frytki z keczupem/majonezem lub jako dodatek do dania głównego.
Komentarze
Prześlij komentarz