Cukier puder malinowy
Śliczny naturalnie, różowy cukier puder o pięknym smaku i pysznym aromacie
malin może służyć jako dodatek do bitej śmietany, posypka do ciast, lodów i deserów.
łyżka soku z żurawiny (sok 100% bez cukru)
15 g liofilizowanej maliny
Wysuszony cukier mielimy razem z liofilizowanymi malinami w robocie kuchennym na pył.
Cukier przechowujemy w suchym zaciemnionym miejscu. Używamy do kremów, bitej śmietany oraz posypania ciast, lodów i deserów.
Składniki:
szklanka białego cukrułyżka soku z żurawiny (sok 100% bez cukru)
15 g liofilizowanej maliny
Wykonanie:
Cukier mieszamy z sokiem żurawinowym, powinien mieć konsystencję mokrego piasku. Cukier przekładamy na papier do pieczenia i suszymy. W okresie grzewczym suszę przez noc na kaloryferze.Wysuszony cukier mielimy razem z liofilizowanymi malinami w robocie kuchennym na pył.
Cukier przechowujemy w suchym zaciemnionym miejscu. Używamy do kremów, bitej śmietany oraz posypania ciast, lodów i deserów.
Komentarze
Prześlij komentarz