Łosoś jurajski w sosie śmietanowo-musztardowym
Kolejny pomysł na łososia jurajskiego w roli głównej.
sól ziołowa
mąka typ 00
łyżka masła
200 ml słodkiej wiejskiej śmietany
łyżka musztardy dijon
mieszanka suszonych warzyw i przypraw: starta marchewka, starty pasternak, posiekana w drobną kostkę cebula, starty korzeń selera, posiekane liście lubczyku, pieprz kolorowy, koperek, tymianek, liść laurowy, pokrojony w drobną kostkę por
Porada:
Przez zimę suszę na kaloryferze starte warzywa ułożone cienko na pergaminie, a potem używam domowych mieszanek do zup oraz sosów.
Składniki:
3 filety bez skóry łososia jurajskiegosól ziołowa
mąka typ 00
łyżka masła
200 ml słodkiej wiejskiej śmietany
łyżka musztardy dijon
mieszanka suszonych warzyw i przypraw: starta marchewka, starty pasternak, posiekana w drobną kostkę cebula, starty korzeń selera, posiekane liście lubczyku, pieprz kolorowy, koperek, tymianek, liść laurowy, pokrojony w drobną kostkę por
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z solą ziołową. Rybę panierujemy w mące z przyprawami. Rybę obsmażamy na maśle. Śmietankę mieszamy z musztardą, zalewamy nią rybę. Filety posypujemy suszonymi warzywami. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Porada:
Przez zimę suszę na kaloryferze starte warzywa ułożone cienko na pergaminie, a potem używam domowych mieszanek do zup oraz sosów.
Komentarze
Prześlij komentarz