Kawałki kurczaka z ziemniakiami, pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim
Składniki:
500 g piersi kurczakałyżka masła
sól ziołowa
pieprz kolorowy
4-5 ziemniaków
marchewka
mały fenkuł
250 g pieczarek
garść czosnku niedźwiedziego
500 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
sól ziołowa
Wykonanie:
Piersi kroimy w kostkę posypujemy przyprawami.Marchewkę i fenkuł kroimy w drobną kostkę, ziemniaki kroimy w ósemki, pieczarki kroimy na połówki. Warzywa podsmażamy na maśle. Solimy, chwilę dusimy.
Warzywa przesuwamy na bok patelni i podsmażamy kawałki mięsa. Całość zalewamy śmietaną i dusimy pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie.
Na koniec posypujemy posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Komentarze
Prześlij komentarz