Mini kanapki z grillowanym serem górskim i warzywami
Bardzo proste, a jednocześnie smaczne kanapki, które możecie podać na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację. Oczywiście najlepsze będą z oscypkiem. Jeśli jednak nie uda Wam się go dostać możecie użyć innego naturalnie wędzonego sera.
Składniki:
bułki do mini burgerów
młoda cukinia
czerwona cebula
najlepiej małe oscypki lub naturalnie wędzony ser górski
małe listki sałaty
rukola
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe
marynata do warzyw:
olej rzepakowy
czosnek przeciśnięty przez praskę
sól morska
tymianek
Wykonanie:
Bułki kroimy na pół.
Cukinię i cebulę kroimy w plasterki. Olej rzepakowy mieszamy z czosnkiem, solą i tymiankiem. W marynatą nacieramy plasterki cebuli i cukinii. Warzywa i ser grillujemy.
Bułki chwilę podgrzewamy na grillu.
Na bułkach układamy sałatę, grillowany ser, natkę pietruszki, rukolę, cukinię oraz cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki. Wbijamy wykałaczkę, a na jej czubek nadziewamy pomidorka. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz