Chrzanowe schabowe
Pomysłów na schabowe jest wiele. Dodatek chrzanu nadaje smaku i sprawia, że schabowy jest jeszcze bardziej kruchy i soczysty.
sól morska
pieprz kolorowy
8 łyżeczek chrzanu
mąka krupczatka
2 jajka
bułka tarta
olej, smalec lub klarowane masło do smażenia
Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Składniki:
4 plastry schabu QAFPsól morska
pieprz kolorowy
8 łyżeczek chrzanu
mąka krupczatka
2 jajka
bułka tarta
olej, smalec lub klarowane masło do smażenia
Wykonanie:
Mięso wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Plastry smarujemy z obu stron chrzanem.Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz